De herdenking op 4 mei was weer een bijzonder mooie. Mede dankzij het mooie weer en de grote opkomst. Rond kwart voor acht ging de stille tocht vanaf de ingang van De Laan naar de gedenksteen van Régis. De mannen en vrouwen van 501 squadron en de mannen van de brandweer van Werkhoven waren daar al eerder heen gegaan. En stonden al klaar voor de herdenking.

Vlak voor acht uur klonk de Last Post gespeeld door Joyce van Baak. Waarna er weer een  indrukwekkende twee minuten stilte was. En dan hoor je in de verte al het aanzwellende geluid van de motoren van de historische vliegtuigen van Vliegend Museum Seppe. Kippenvel! Dit jaar vlogen zij alweer voor de 12e keer over!

Vervolgens de volksliederen van Nederland, Frankrijk en Engeland. Waarna de kransen en bloemen werden gelegd onder begeleiding van mooie muziek van de backpipe van Mark Bisset, één van de 501 Squadron leden. Dit keer in zijn volledige tenue.

Daarna volgende de toespraken van Yvonne van den Brink, Jorrit Eijbersen van de Gemeente Bunnik en Alex Foley van het 501 Squadron.

Mede door uw aanwezigheid en de medewerking van veel vrijwilligers was het wederom een bijzondere herdenking.

 

Dit zijn de eerste foto’s (met dank aan Annette Witte)