Jos Brink – Zondagskinderen

Jos Brink

Jos Brink

Op een gegeven moment kwam er een uitnodiging vanuit Aalsmeer. In een TV-studio aldaar werd een programma opgenomen, genaamd Zondagskinderen, en daar zou aan het eind van het programma muziek gespeeld worden door een Luchtmacht kapel vanuit Engeland.
En aangezien ik op zoek was naar oud-collega’s zou ik misschien contacten op kunnen doen die mij weer verder zouden kunnen helpen. Ook uitgenodigd was Jan Dankbaar, een journalist van het Utrechts Nieuwsblad die mij al diverse keren een interview had afgenomen.

Toen ik daar aankwam met John, werden wij hartelijk ontvangen, voorzien van een kaart Zondagskinderendrankje en netjes naar een plaats gebracht in de studio waar onze naam op stond. Op dat ogenblik zochten wij er nog niets achter…..Het programma was al een tijdje bezig en op een gegeven moment begon Jos Brink zijn volgende item met: “Zij was nog maar elf jaar…..” en toen was alles duidelijk! IK was naar de TV studio gelokt met een smoes. Ik moest op de bank plaats nemen naast Jos Brink en hij begon allemaal vragen te stellen over Régis en mijn zoektocht. Na een tijdje kwam hij met de vraag: en nu ben je op zoek naar collega-piloten van Régis, maar deze heb je nog niet gevonden. Inderdaad, was mijn antwoord. En toen kwam de Reverend James Grottick vanuit de coulissen naar mij toe. Een geweldig moment. De eerste die ook werkelijk met Régis had gevlogen! Ook had hij een foto bij zich van het 501 Squadron, waar Régis eerst vloog, met Régis op de foto!

Nadat wij samen de studiovloer hadden verlaten was het mogelijk om met elkaar te praten. Helaas wat dit maar voor even, want de Reverend moest dezelfde avond weer terug naar London. Maar we hebben een geweldig goed gesprek gehad. Helaas hadden wij niet meer tijd want, voordat wij elkaar bij de reunie in 2005 weer zouden spreken overleed de Reverend.