bloemstuk Régis, 4 mei 2015Afgelopen maandag 4 mei, werden bij de gedenksteen van Régis Deleuze de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Régis is, op 25 februari 1945, om het leven gekomen in een poging om te landen in de weilanden bij Kasteel Beverweert in Werkhoven. Hij mocht slechts 22 jaar oud worden.

Mede omdat het een jubileum jaar is, kwam voor deze gelegenheid Barry Hackwood over. Hij is al 3 keer eerder geweest en wilde heel graag dit jaar aanwezig zijn. Daarnaast waren voor de eerste keer leden van 501 Squadron aanwezig. 14 mannen en 2 vrouwen waren speciaal voor deze gelegenheid naar Werkhoven gekomen.

De avond begon met een informele bijeenkomst op Kasteel Beverweert voor genodigden met als bijzondere gasten Barry Hackwoord en de leden van het 501 Squadron. Daarbij was ook de heer Eijbersen van de Gemeente Bunnik aanwezig.

Na dit samenzijn ging het gezelschap naar het begin van De Laan waar zich al een grote groep belangstellenden had verzameld, waaronder veel kinderen.

Last Post geblazen door Joyce van Baak

 

Om 19:40 startte de stille tocht naar de gedenksteen. Nadat de Last Post was geblazen waren er twee minuten indrukwekkende stilte. Daarna hoorde je in de verte al de motoren van de vliegtuigen van Vliegend Museum Seppe. Dit jaar was er een Fly By van acht toestellen!

Na de volksliederen werden de bloemen en kransen gelegd door de aanwezigen. Opvallend was het hoge aantal kinderen die bloemen legden. Zoals Yvonne van den Brink in haar speech aangaf; het was leuk om te zien dat er veel leerlingen van De Delteyk en De Werkhof aanwezig waren.

Daarna volgden de speeches van Yvonne van den Brink en de heer Eijbersen. Wietske van DeIMG-20150506-WA0007 Delteyk had de gedichten/verhalenwedstrijd gewonnen die georganiseerd was door Yvonne en mocht haar bijdrage voordragen. Daarna was het woord aan Andrew Marshall van het 501 Squadron.

En toen was de bijzondere herdenking al weer ten einde. Hieronder staan enkele foto’s. Er zijn er nog meer gemaakt door anderen en ik ben druk bezig om deze te verzamelen en zal hiervan een selectie op de website plaatsen.

Mocht er nog iemand zijn die zijn of haar foto’s wil insturen, dan mag dat naar info@regischarlesdeleuze.nl

4 mei 2015 4 mei 2015 4 mei 2015

 

 

 

Yvonne 4 mei 2015

501 Squadron gedenksteen

 

 

 

 

Speciale dank: Barry Hackwood, Phil Wilmot, Andrew Marshall, Rick Seager en de overige leden van het 501 Squadron, Vliegend Museum Seppe, Brandweer Werkhoven, Joyce van Baak,
dhr Eijbersen van Gemeente Bunnik, Gemeente Heuvelrug, Stichting Philadelphia, Workshopatelier De Opkamer, Petra en Felicity Slok, Marchal Tentenverhuur, Firma Oskam, Geert Jan Jansen, medewerkers van VMB Security & Services, Tino de Jong, Cora Slok, Edwin Sistermans John van den Brink en alle overige vrienden en familieleden.