Donderdagavond 4 mei was de herdenking bij de gedenksteen van Régis weer indrukwekkend. Het was voor de begin van de Stille Tocht weer heel druk bij het hek van De Laan. Ook de leden van het 501 Squadron stonden daar weer opgesteld.

Nadat de Stille Tocht bij de gedenksteen aankwam werd de Last Post geblazen door Joyce van Baak, waarna de twee minuten stilte werden gehouden. Daarna was het geluid al van de vliegtuigen te horen. In een formatie van twee keer vier kwamen de vliegtuigen van Historisch Museum Seppe weer over. Het blijft altijd één van de hoogtepunten van de herdenking.

 

Vervolgens werden de volksliederen gespeeld van Nederland, Frankrijk en het Vereningd Koninkrijk. En toen was het tijd om de bloemen en kransen te leggen en werd dit begeleid door Mark Bisset van het 501 Squadron op de doedelzak.

Daarna werden de speeches gehouden door Yvonne, loco-burgermeester van Bunnik Jorit Eijbersen en Squadron Leader Andrew Marschall. Tijdens de speeches van de heer Eijbersne en Marshall kreeg Yvonne de complimenten waarop zij al 40 jaar het verhaal van Régis doorgeeft.

Vervolgens was het afsluitende woord aan Yvonne en was de ceremonie afgelopen.

Later op de avond ontving ik van het 501 Squadron nog een prachtige plaquette voor het 40 jaar onderhouden van de gedenksteen van Régis.

Hieronder staan een aantal foto’s die wij zelf gemaakt hebben of doorgestuurd hebben gekregen. Ook op de Facebookpagina staan inmiddels een aantal foto’s: