l

De herdenking dit jaar was weer bijzonder mooi. Niet alleen was het weer ons goed gezind met een heerlijke temperatuur, maar we hadden ook een groot aantal bezoekers, waaronder veel kinderen. Een deel wasen al aanwezig bij de gedenksteen, maar het grootste gedeelte liep mee in de stille tocht vanaf Kasteel Beverweerd.

Even voor 20:00 speelde onze gast trompettist Michel van de Haar de Last Post (onze vaste trompetiste Joyce is in blijde verwachting). Hierna volgde de twee minuten stilte. En dan hoor je ze weer van ver aankomen: de historische vliegtuigen van Vliegend Museum Seppe. Dit blijft altijd een mooi en indrukwekkend moment tijdens de herdenking wanneer zij om 20:02 over de gedenksteen komen vliegen.

Daarna volgden de volksliederen van Nederland, Frankrijk en Engeland, gevolgd door het leggen van de bloemstukken en kransen. Yvonne en de wethouder van Bunnik, Alie Dekkeer, sloten de herdenking af met mooie woorden.

De brandweer van Werkhoven en de scouting Luchtvaartgroep Zeist sloten het officiële gedeelte af.

Wij hebben al een aantal foto’s en video van de herdenking. Mocht u ook nog een foto hebben die u graag gedeeld wilt hebben, stuur deze op naar ons en wij plaatsen deze op Facebook en/of de website.

Wij danken u voor uw komst en donatie in welke vorm dan ook. En wij hopen u volgend jaar weer te ontmoeten!