A special commemoration this year without an audience with only the board members of the Foundation.

The day started with an interview for RTV Ytrecht. At the memorial stone with the eyewitness Mr. Schothorst. Een mooi interview en het was al behoorlijk druk bij de gedenksteen met passanten en sommigen die al bloemen kwamen leggen.

Foto Peter Lissenberg

Daarna gingen wij ons verder klaar maken voor de herdenking van 20:00 hour. Zonder publiek, dat was een rare gewaarwording. Ook geen Fly By van Vliegens Museum Seppe. Onze trompettiste Joyce was er niet, the 501 Squadron ook niet.

Daar waar normaal gesproken bij de ingang van De Laan de mensen zich verzamelden, daar bleef het nu leeg. Bij de gedenksteen konden we de vliegtuigen van Vlliegens Museum Seppe over Werkhoven zien vliegen rond 19:50 hour. Zij hielden een mooie herdenksvlucht boven een 14 gemeenten.

En toen was het 19:58 uur en klonk The Last Post vanuit de speakerbox, twee minuten stilte en daarna de volksliederen. De bloemen en kransen werden gelegd door mij en het bestuur van de Stichting.

Dit jaar ook een mooi bloemstuk van de familie en verder de kransen van de Stichting, Gemeente Heuvelrug en een bloemstuk van de Gemeente Bunnik.

Van de herdenking hebben we een montage gemaakt, want ook al waren sommige mensen niet samen, afzonderlijk van elkaar waren we toch bij elkaar op het moment van de herdenking.

In onderstaande film van de herdenking hebben wij de vliegtuigen van Vliegend Musem Seppe, The Last Post van Joyce en Mark Bisset met zijnpipessamengebracht in een beeld.

Bedankt iedereen die op de bijzondere herdenkingsdag toch langs zijn gekomen bij de gedenksteen en wij zien elkaar volgend jaar!